DMS Varaždinske županije

europski_strukturni_fondovi
Motivacijska radionica SOS za MS-podrška i razvoj socijalnih usluga i inkluzivnog volonterstva

Datum

Društvo multiple skleroze Varaždinske županije 23. rujna 2015. godine organizira motivacijsku radionicu po projektu „SOS za MS – podrška i razvoj socijalnih usluga i inkluzivnog volonterstva” u suradnji sa Savezom društava multiple skleroze Hrvatske. Riječ je o projektu koji se financira iz Europskog socijalnog fonda. Cilj je radionice motivirati naše članove, suradnike, obitelj i ostale građane na volontiranje i inkluzivno volontiranje. Naše Društvo od samih početaka djelovanja pruža volonterske usluge, na način da zaposlenici i predsjednica pružaju savjetodavnu podršku članovima putem telefona i razgovorima u prostorijama društva. projekt je samo nastavak tog djelovanja, a putem njega želi se potaknuti osobe s MS-om da volontiraju za osobe s MS-om – savjetovanje članova međusobno, pomaganje u svakodnevnom životu i sve ostale vrste pomoći.
Do sada je potpisano 7 volonterskih ugovora po projektu sa 4 članice i jednim članom Društva te dvojicom vanjskih volontera. Tri članice su potpisale volonterske ugovore kao voditeljice grupa za samopomoć, kreativne radionice, jedna članica kao suradnica u pisanju programa i projekata, jedan član kao zamjenik voditeljice grupe za samopomoć, te dvoje vanjskih volontera, jedan, kao pomoć u uredu Društva prema potrebi te jedan koji pruža uslugu masaže članici jednom tjedno. Bez potpisanih ugovora u Društvu je još aktivno 11 volontera, koji obilaze članove i pomažu im npr. u kupovini, odlasku u knjižnicu, volontiraju na štandu kreativne radionice na Špancirfestu i Lepoglavskim danima, kao članovi obitelji oboljelih vrše prijevoz na razna događanja, kreativnu radionicu i psihološku grupu. Iznimno smo ponosni da je sve više mladih, bilo članova ili njihove uže ili šire obitelji i učenica medicinske škole volontiralo ove godine na prodajnom štandu Kreativne radionice koja se na taj način i samofinancira. Sami članovi kroz svoj volonterski rad i angažman doprinose poboljšanju kvalitete svog života i nošenja sa bolešću što ih dodatno ispunjava kao osobe.

Radionica je, osim za oboljele od multiple skleroze, namjenjena svim građanima koji su spremni pomoći i volontirati te Vas sve srdačno pozivamo da nam se pridružite.

VIŠE
NOVOSTI