DMS Varaždinske županije

europski_strukturni_fondovi
Završava prva godina provedbe programa KORAK U ZAJEDNICU

Datum

Zahvaljujući sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, DMS Varaždinske županije organiziralo je u proteklih godinu dana niz aktivnosti i sadržaja za svoje članove, ali i za članove drugih udruga osoba s invaliditetom te udruga oboljelih od kroničnih i teških bolesti, a s ciljem povećanja kvalitete života OSI i osoba oboljelih od teških i kroničnih bolesti na području Varaždinske županije kroz smanjenje socijalne izolacije, isključenosti i siromaštva te prerane institucionalizacije.

Posebno je vrijedan bio rad Interventnog mobilnog tima (psihologinja, socijalna radnica i osoba sa „iskustvom“ određene kronične bolesti/invaliditeta) koji se pružali pomoć i podršku novooboljelima, kao i svima onima koji su se suočavali s ozbiljnim pogoršanjem zdravstvenog stanja (npr. potrebom prilagodbe na invalidska kolica ili druga pomagala), kao i članovima njihovih obitelji.

Djelovanjem Kluba korisnika povećani su individualni kapaciteti korisnika programa jer je kroz njegovo djelovanje osiguran niz različitih aktivnosti usmjerenih njihovu osnaživanju, a najznačajnije aktivnosti Kluba korisnika bile sustručno savjetovanje, edukacije,peer counseling grupe, grupne tjelovježbe, kreativne i druge radionice, kao i posjeti kulturnim i zabavnim priredbama te izleti i druženja.

U očekivanju odluke Ministarstva za financiranje druge godine provedbe ovoga programa pozivamo one koji žele, a još se nisu uključili, da se jave radi dodatnih informacija na broj 042/206-250 ili osobno u DMS Varaždinske županije, Graberje 33 (prizemlje, desno)

VIŠE
NOVOSTI