DMS Varaždinske županije

europski_strukturni_fondovi
Varaždinska županija dodijelila 12.000,00 kn Društvu multiple skleroze Varaždinske županije

Datum

Udruge su naš partner u provođenju različitih programa i aktivnosti, one su i čuvari naše tradicije, običaja i kulture, ali su, što je također jako važno, oslonac i podrška našim građanima, posebno osobama starije životne dobi i osobama s invaliditetom – istaknuo je župan Anđelko Stričak na predstavljanju rezultata Javnog natječaja za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Varaždinske županije.
Napomenuo je da je rad udruga bitan jer se radi o građanima koji su spremni izdvojiti svoje vrijeme i novac da bi provodili aktivnosti i programe na različitim područjima.

Sredstva su namijenjena za program pod nazivom „Psihosocijalni rad s marginaliziranim skupinama“, preko kojega će se provoditi dvije ključne aktivnosti.

Prva aktivnost su Peer Counselling radionice na kojima se sastaju članovi sa sličnim problemima. Članovi kroz razgovor i radionice jedni drugima pružaju psiho-socijalnu podršku.

Druga aktivnost su posjete našim teško pokretnim, nepokretnim članovima, članovima iz udaljenih područja, te novim članovima i onima koji žive u riziku od siromaštva.

Prilikom posjeta, članovima se pruža i emocionalna podrška; razvija se osjećaj povezanosti te svijest da se u slučaju potrebe mogu obratiti Društvu i zatražiti pomoć.

Pružanjem informacija, emocionalne potpore i podizanjem samopouzdanja članova, kod njih se razvija osjećaj pripadnosti lokalnoj zajednici, te se u konačnici poboljšava kvaliteta njihova života.

VIŠE
NOVOSTI