DMS Varaždinske županije

europski_strukturni_fondovi
Ugovor o pružanju usluge osobne asistencije

Datum

DMS Varaždinske županije sklopilo je ugovor s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Ugovor o pružanju usluge osobne asistencije u skladu sa Zakonom o osobnoj asistenciji koji je stupio na snagu 1.7.2023. godine, a dijelom s prvim danom 2024. godine dok će u potpunu primjenu ući s 1.7. 2024. godine.

Zakonom se bitno proširuje krug osoba s invaliditetom koji mogu dobiti uslugu osobne asistencije, a Društvu donosi nove obveze i odgovornosti, ali i mogućnost da većem broju svojih članova osigura ovu iznimno vrijednu uslugu ili poveća dosadašnji broj sati dobivanja usluge OA. Time se značajno utječe na povećanje kvalitete života osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, odnosno osoba oboljelih od multiple skleroze.

S početkom 2024. godine udruga zapošljava 13 osobnih asistenata za 13 korisnika. Jedan od njih ima uslugu OA na 8 sati dok ostali imaju pomoć osobnih asistenata 4 sata dnevno (radnim danima). Na rješenje o dobivanju usluge čeka još desetak članova udruge.

VIŠE
NOVOSTI