DMS Varaždinske županije

europski_strukturni_fondovi
Skupština DMS VARAŽDIN 14. prosinca 2023.

Datum

Redovne aktivnosti poput donošenja Operativnog i Financijskog plana udruge za 2024. godinu bile su najvažnije teme Skupštine održane 14. prosinca 2023. godine u restoranu KTC-a u Varaždinu na kojoj je predsjednica udruge, Irena Vrdoljak, uvodno istaknula kako će novu godinu udruga dočekati financijski stabilna i kadrovski dobro ekipirana, prije svega zahvaljujući Institucionalnoj podršci NZZRCD kojom su osigurana značajna sredstva za tzv. hladni pogon.

Napomenula je i intenzivne aktivnosti vezane uz primjenu Zakona o osobnoj asistenciji, odnosno, pripreme vezane uz ostvarivanje uvjeta za pružanje ove usluge kako bi je DMS Varaždin, uz dosadašnjih 14 korisnika, mogla pravovremeno pružati za još najmanje desetak potencijalnih korisnika koji čekaju priliku da ostvare pravo na uslugu osobne asistencije. Kako je u svibnju  završen još jedan ciklus trogodišnjeg programa u sklopu natječaja „Razvoj i širenje socijalnih usluga“ Ministarstva  rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike RH, kojim su se niz godina osiguravale usluge domaćica za članove koji su trebali dodatnu pomoć u kućanstvu, a na novom se pozivu nije mogla tražiti ova usluga, osmišljen je program pod nazivom „Korak u zajednicu“ koji je odobren uz godišnje financiranje od 25.000 eura, a među najvažnijim aktivnostima su radionice, edukacije, druženja i Interventni mobilni tim sa psihologinjom i socijalnom radnicom te je pozvala članove da se u što većem broju uključuju u različite aktivnosti ovoga programa. Istovremeno, čekaju se rezultati na ESF natječaju „ZAŽELI“, kako bi Društvo moglo nastaviti s pružanjem usluga domaćice članovima koji je trebaju.

Dirljiv je bio trenutak kada je predsjednica pozvala posebnu gošću Skupštine, Andreju Miter, koja je sredinom lipnja otišla na novi posao nakon desetak godina požrtvovnog rada u udruzi. Uz zahvalu za njezin predani rad, predala joj je i poklon te još jednom istaknula njezin značajan doprinos u rastu i razvoju DMS Varaždin.

Po završetku službenog dijela uslijedila ja zajednička večera i druženje uz glazbenike Božidara Vršića i Rade Šilec.

VIŠE
NOVOSTI