DMS Varaždinske županije

europski_strukturni_fondovi
Kampanja „Ja sam više od MS-a“ – MS KVIZ

Datum

Svrha kampanje “Ja sam više od MS-a!” je podizanje svijesti javnosti o multipli sklerozi, destigmatizaciji multiple skleroze i pružanju novih perspektiva o “bolest s tisuću lica”.


Šetnja gradom. Ispijanje kave u lokalnom kafiću. Normalan život, zar ne?
Za neke jest. Drugima se može činiti da osobe oko njih vode “svakodnevni” život, ali osobe koje imaju MS vode i nevidljive borbe.

Mnoge osobe koje žive s multiplom sklerozom (MS) imaju simptome koje oni oko njih ne vide. To može izazvati veliku frustraciju, jer znači da mnogi ne razumiju utjecaj MS-a na kvalitetu života.


Na Svjetski dan MS-a, Savez društava multiple skleroze Hrvatske i njegove udruge članice pozivaju javnost da sazna više o nevidljivim simptomima MS-a. Pozivamo sve osobe oboljele od MS-a da podijele sa nama i javnošću svoje nevidljive simptome MS-a, koristeći hashtag #nevidljivims.


Neki od najčešćih nevidljivih simptoma MS-a uključuju umor, bol, grčeve mišića, vrtoglavicu, osjetljivost na toplinu, depresiju, vidom, pa čak i gutanjem. Međutim, MS je jedinstvena kod svakog oboljelog te ju svaka osoba doživljava na različite načine. Postoje još mnogi drugi simptomi s kojima se osobe s MS-om mogu suočiti.

Poruka je jasna: NE MORATE VIDJETI MOJE SIMPTOME DA BISTE MI VJEROVALI.

VIŠE
NOVOSTI