DMS Varaždinske županije

europski_strukturni_fondovi
Dvodnevna radionica “Razvijanje potencijala udruga oboljelih od MS-a-Kako koristiti epidemiološke podatke o MS u javnim politikama”

Datum

U organizaciji Saveza društava multiple skleroze Hrvatske, 19. i 20. studenog u Hotelu Terme Jezerčica održana je radionica “Razvijanje potencijala udruga oboljelih od multiple skleroze – Kako koristiti epidemiološke podatke o multipli sklerozi u javnim politikama” na kojoj su sudjelovale Predsjednica Irena Vrdoljak, tajnica Andrea Miter i članica Predsjedništva Iva Kapitan.

Zahvaljujemo se genijalnom Mario Harapin koji nam  sa svojim kolegama pokazao na koji način udruga treba komunicirati s medijima, a posebnu pažnju smo posvetili uspješno završenoj kampanji “Je li liječenje MS-a i dalje lutrija?”, pomoću koje smo nakon godine i pol dana lobiranja uspjeli ukinuti tri diskriminirajuća kriterija u liječenju multiple skleroze. Zahvaljujemo se i tvrtki Sandoz koja nam je predstavila aplikaciju Terappia, pomoću koje možete bilježiti tijek uzimanja lijeka.  Zadnje predavanje našeg dobro znanog profesora Boris Blažinić.  Radionica je financirana sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Za potrebe radionice tiskana je  brošura “Provedba analize potreba i potencijala udruga oboljelih od multiple skleroze i ostalih povezanih dionika s ciljem kreiranja prijedloga za unapređenje javnih politika” koja će biti dostupna na web stranicama Saveza.

VIŠE
NOVOSTI