DMS Varaždinske županije

europski_strukturni_fondovi
Društvo multiple skleroze Varaždinske županije organiziralo je u suradnji s poduzećem PREVENTA obuku i ispite iz zaštite na radu za dvadesetak zaposlenika udruge

Datum

S ciljem da udovolji zahtjevima propisanim Zakonom o zaštiti na radu, Društvo multiple skleroze Varaždinske županije organiziralo je u suradnji s poduzećem PREVENTA, d.o.o. obuku i ispite iz zaštite na radu za dvadesetak zaposlenika udruge, osobne asistente/ice, ali i zaposlenice u uredu. 

To je ne samo zakonska obveza, već i ključna komponenta za očuvanje zdravlja zaposlenika, a za Društvo je posebno važna jer na nju obvezuje i Zakon o osobnoj asistenciji prema kojem udruga od ove godine pruža uslugu za dvadeset korisnika, u trajanju od 4 ili 8 sati dnevno.  

Kroz izlaganja stručnjaka polaznici tečaja zaštite na radu upoznati su sa najvažnijim aspektima osiguravanja sigurnosti u radnom okruženju te zakonskim pravima i obvezama u području sigurnosti i zaštite na radnom mjestu. Za dobivanje odgovarajućeg dokumenta, kojim se dokazuje završetak obuke iz zaštite na radu, polaznici/ce su odgovarali na tri seta pitanja, od poznavanja zakonske regulative do zaštite zdravlja na radnome mjestu..

VIŠE
NOVOSTI