DMS Varaždinske županije

europski_strukturni_fondovi
Širenje usluge osobne asistencije za dvoje naših korisnika

Datum

Dana 29.10.2015. godine održano je svečano potpisivanje i dodjela ugovorau organizaciji Ministarstva socijalne politike i mladih kojima će biti dodijeljena bespovratna sredstva u okviru ESF natječaja „Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom“. Događanje se održalo u Predstavništvu Europske komisije u Hrvatskoj, Kuća Europe, Augusta Cesarca 4, 10 000 Zagreb.
Društvo multiple skleroze Krapinsko zagorske županije, na čelu sa predsjednicom Društva, gospođom Nadom Smrekar, potpisalo je ugovor za projekt “Osobni asistent – Ruka ka neovisnom življenju” u okviru kojega smo osigurali uslugu osobne asistencije za ukupno devet korisnika. Partneri na projektu su Udruga invalida Donja Stubica i Društvo multiple skleroze Varaždinske županije.
Vrijednost projekta je 551.390,20 kn, a trajanje projekta je 12 mjeseci. Voditeljica projekta je Svjetlana Pripeljaš.
Usluga osobne asistencije predstavlja pružanje potpore osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta u provođenju aktivnosti svakodnevnog življenja i samozbrinjavanja. Širenjem usluge osobne asistencije veći broj korisnika, osoba s najtežim stupnjem i vrstom invaliditeta, dobiva mogućnost unapređenja kvalitete življenja, socijalnog ukljućivanja u zajednicu te spriječavanja institucionalizacije. Pružatelji usluge su osobe u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Usluga se pruža 80 sati mjesečno prema unaprijed utvrđenom planu korisnika, a o pruženoj usluzi se vodi evidencija.

VIŠE
NOVOSTI